[Recovery][CWM] Samsung Galaxy S5; Clockwokmod Recovery [Yükleme İşlemi]

Samsung firmasının son amiral gemisi olan Galaxy S5 serisi akıllı telefonları için root ve rom yükleme işlemini yapmak için Clockworkmod recovery işleminin yapılması gerekiyor. Bizde daha yeni çıkmış bu akıllı telefon için sizler için geniş bir araştırma yapıp bu recovery yüklemenizi adım adım anlatacağız. Bu işlemi yaptıktan sonra dilerseniz Root işlemini yapar dilerseniz farklı custom romlarını da yükleyebilirsiniz.


Not: Burada anlatılanlar araştırılıp geliştirilme sonucu elde edilmiş olup tüm yazılanları okumadan lütfen buradaki işlemleri yapmayın, aksi halde cihazınız artık çalışmayabilir. Dikkatli bir şekilde tüm yazılanları okuduktan sonra işlemleri yapabilirsiniz.


Dikkat;


  • Samsung Galaxy S5 [G900F, G900T, G900W8, G900I, G900P] modellerinden herhangi biri gerekiyor. (Cihazınızın arkasında bakın buradaki modellerden herhangi biri olması gerekiyor.)

  • Burada anlatılanları doğru şekilde uyguladığınız takdirde herhangi bir sorun yaşarsanız yorum bırakın en kısa zamanda dönülecektir.

  • Burada anlatılanları uyguladığınız zaman tüm oluşabilecek sorun ve arızaları üstlenmiş olursunuz.

  • Daha önce root, recovery işlemi yapmamışsanız lütfen bilen birine danışın, çünkü burada anlatılanlar üst ve orta düzey android kullanıcıları içindir.

  • Bu işlemleri yaptıktan sonra cihazınızdaki verileriniz silinebilir, o yüzden tüm dosyalarınızı yedeklemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Gereksinimler;


Adımlar:


  1. Cihazı kapatın ve usb dende bağlı olmasın dikkat edin. (Cihazınıza ait driverleri kurmayı unutmayın!)

  2. Odin3-vX.X.exe Odin uygulamanızı çalıştırın.

  3. İndirmiş olduğunuz .tar uzantılı dosyayı PDA tıklayarak seçin (recovery.tar.md5)

  4. Cihazınızı downloading modda açın (VolDown“ses kısma” +Home “orta tuş”+Power“cihazı açma tuşu”) download moda alın.

  5. Cihazı USB ile bilgisayara bağlayın.

  6. Dikkat edin Re-partition seçili olmasın!

  7. Odin de Star diyin ve bitmesini bekleyin.

  8. Android yükleme işareti çıkacak 1 dk sonra cihaz yeniden başlamaz ise, siz USB kablosunu çıkarın ve artık Recovery yüklü!

Artık Galaxy S5 cihazınıza istediğiniz rom ve root dosyalarını atıp yükleme işlemini yapabilirsiniz. Recovery girmek için şu (VolUP“ses kısma” +Home “orta tuş”+Power“cihazı açma tuşu”) tuşlara aynı anda basın.



[Recovery][CWM] Samsung Galaxy S5; Clockwokmod Recovery [Yükleme İşlemi]

Yorumlar