[Hata-Çözüm] Google Play Store [Bağlantı YOK] hatasının çözümü

#Android ‘in market görevini alan Google Play Store uygulamasında “Bağlantı yok” problemini almanızdaki sorunları sizin için inceledik ve çözümünü gelin birlikte yapalım. Sizde artık #GooglePlayStore ‘den Bağlantı yok hatasını aldığınız zaman artık çözümünü burada yazdığımız bilgilerden yola çıkarak çözebileceksiniz.



Aslında bu hatanın neden ve nasıl oluştuğunu bilmesekte çözüm için bir yöntem ortada ve  aşikardır.


Bu sorun hakkında iki türlü yöntem mevcuttur ilk yöntem basit olmakla beraber ek bir uygulama ihtiyacınız olmadan çözebilirsiniz. Ancak ikinci yöntem için cihazınızın rootlu olması gerekir ve ek uygulamalar olan Root explorer gibi uygulamara ihtiyaç duyarsınız. Biz daha fazla kafanızı karıştırmadan ilk yöntemini size izah edelim lakin sonuç vermezse cihazınızı rootlayıp diğer adımları uygulamanız gerekmektedir.


İlk yöntem (Basit yöntem):


  1. Telefonunuzun Ayarlar kısmından uygulama yöneticisi (uygulamalar) kısıma girin.

  2. Menü tuşuna basın yada bazı cihazlarda üç nokta üst üste menü tuşu oluyor. Ona tıklayın ve Uygulama tercihlerini sıfırla” seçin.

  3. Eğer sizden herhangi bir onay isterse onay veriniz ve cihazınızı kapatıp yeniden açınız.

  4. Cihazınız açıldıktan sonra tekrar Google Play Store’a giriş yapmayı deneyip sorunun giderilip giderilmediğini kontrol ediniz.

  5. Eğer hala girmiyorsa uygulama yöneticisinden google play hizmetleri ve google play store uygulamarının verilerini temizleyin ve cihazı tekrar yeniden başlatıp kontrolünü sağlayın.

  6. Eğer sorun çözülmediyse sizi ikinci yönteme davet ediyoruz…


İkinci yöntem (Zor yöntem)


  1. İşlemlere başlamadan Önce telefonunuz eğer root özelliğine sahip değilse, rootlama işlemini yapın.

  2. Root explorer veya x-plorer tarzında bir dosya yöneticisi cihazınıza kurun.

  3. Rootlu cihazınızda dosya yöneticisini açıp şu; system/etc” yola gidin ve oradaki host dosyasını siliniz. Eğer silinmezse izinlerini permission ayarlarını kontrol edip yeniden deneyin. 

  4. Cihazınızı yeniden başlatın ve tekrardan gözlemleyin artık google play store de bağlantı yok sorunu giderilmiş olacaktır.

#root #googleplaystore #hata #çözüm



[Hata-Çözüm] Google Play Store [Bağlantı YOK] hatasının çözümü

Yorumlar