[ROM][4.4.2KK] Samsung Galaxy Mini; Android 4.4.2 Kitkat Yükleme İşlemi

Samsung Galaxy Mini [GT-S6500, GT-S6500D, GT-S6500L] akıllı telefonunuza artık Android’in son sürümü olan 4.4.2 KitKat’ı yükleyebileceksiniz. Tam olarak uyarlanmamışda olsa birçok özelliği sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Çalışmayan 2 aksanı var, kamera ve ekran görüntüsü kaydetme araçları şuan çalışmamaktadır. Ancak her geçen gün cyanogenmod geliştiricileri tarafından sürekli güncellenmektedir. O yüzden biz makalelermizde sürekli yabancı kaynak linkini size belirtmek istiyoruz.



Not: Bu işlemi yapmak tehlikelidir ve bu işlem sonucunda cihazınıza gelebilecek olan hasar ve sorunlardan androidcim.com olarak biz sorumlu değiliz. Burada anlatılanlar daha önce root, recovery, rom vb. işlemleri yapmış orta ve üst android kullanıcıları için hazırlanmıştır. Bilgilerinize,


Dikkat:


  • Bu makalede anlatılanlar Samsung Galaxy Mini [GT-S6500, GT-S6500D, GT-S6500L] cihazları için hazırlanmıştır. Farklı cihazlarda denemenizi tavsiye etmiyoruz.

  • Bu makalede anlatılanlar eğitim ve öğretim amaçlıdır. Üst ve orta düzeydeki android kullanıcıları için hazırlanmış olup % 100 kararlı çalışacağına dair bir garantisi yoktur.

  • Bu işlemleri yaptığınız zaman telefonunuzun hafızasında bulunan tüm verileriniz(rehber, mesajlar, resim, video, mp3, uygulamalar vs.) kesinlikle silinecektir! O yüzden yedeklerinizi almanızı önemle hatırlatmak isteriz.

Gereksinimler:


  • Samsung Galaxy Mini [GT-S6500, GT-S6500D, GT-S6500L] Recovery işlemi yapılmış akıllı telefon. Eğer telefonunuzun arkasında s5570 modeli yazılı ise ve recovery işlemi yapmak istiyorsanız buradaki konumuzu inceleyip daha sonra işlemlere devam edin.

  • Gerekli rom dosyasını buradaki linkten indiriniz. Gerekli gapps dosayasını da buradaki linkten indiriniz.

  • Yabancı kaynağa buradan ulaşabilirsiniz.

Ekran Görüntüleri:







Adımlar:


  1. Rom dosyasını ve Gapps dosyasını hafızaya kopyalayın.

  2. Telefonunuzda ClockWorkMod 6.0.4.5  sürümlü recovery kurulu olmalıdır. Değilse buradan indirip hafızaya atın rom yüklemeden önce recovery sürümünü yükseltiniz.

  3. Cihazınızı Recovery modda açın. Eski romu yedeklemek isterseniz nandroid ile yedeğini alın.

  4. Diğer romdan kalan dosyaları silmek için “Wipe data/factory” işlemini yapın.

  5. Daha sonra “Format /system” yaparak eski romdan kalan sistem dosyalarını silin.

  6. İnstall from SDCARD/İNTERNAL işlemi ile zipli rom’u bulup kurun.

  7. Hemen akabinde mounts seçeneğine girip mount /system yapın ve tekrar İnstall From Sdcard ile bulup gappsı üzerine kurun.

  8. Ve olay tamam. Reboot System Now seçeneği ile yeniden başlatıp yeni sürümün tadını çıkarın.

Samsung Galaxy Mini için Daha önce hazırladığımız romlar ve araçlar.


Xperia rom, evulotion rom, revolation rom, cm10.1 rom, Clockwokmod recovery, MIUI rom,



0 kere gösterildi.



[ROM][4.4.2KK] Samsung Galaxy Mini; Android 4.4.2 Kitkat Yükleme İşlemi

Yorumlar