Asus Zenfone 6 İnceleme

Merhaba arkadaşlar bu yazımda Asus Zenfone 6’nın ön incelemesini yapacağım. Androidcim.com ekibi olarak sizler için yakından takip ettiğimiz teknoloji dünyasını farklı konularla zengin makalerle ele almaya çalışıyoruz.Bugün İnceleyeceğimiz ürün Türkiye pazarında ses getirecek ürün olma özelliğinde. Adından da anlaşıldığı gibi 6 inçlik bu akıllı telefon phablet sınıfına giriyor. Zenfone serisinin en büyüğü olma özelliğine sahipken diğer yandan donanım olarakta en iyisi diyebiliriz. Zenfone serisine baktığımız zaman 4, 5 ve 6 inçlik modelleri görüyoruz. Birbirini boyut ve donanım olarak takip eden modellerde ki amaç her kitleye hitap etmek olduğu açıkça gösteriliyor. Asus Zenfone 6’nın ön incelesini ayrıntılı olarak yapmaya çalıştım. Amacım Türkiye pazarına yeni yeni girecek olan bu telefonlar hakkında geniş bilgi verebilmek. Ayrıca bu modellerin fiyat olarak son derece uygun olduğunu ve Türkiye pazarına intel işlemcili ilk telefonlar olma özelliğinde olduğunu hatırlatmak isterim. İsterseniz Ön incelememize daha ayrıntılı bakmak için yazımızın devamına göz atalım.


Tasarım


Asus Zenfone 6’nın tasarımına baktığımız zaman plastik arka kapak görüyoruz ilk olarak. Phablet sınıfına giren modelde bildiğiniz gibi 6 inçlik ekran bulunuyor. Ekrana birde çerçeve eklenince geniş ve uzun bir telefon ortaya çıkıyor. Telefon ele sığıyor endişelenmeyin. Daha önce phablet telefonları kullananlar için alışmak çok kolay olur. İlk defa bir phablet telefon alıp kullanacaksınız kısa bir süre alışmakta zorluk çekebilirsiniz ama fazla sürmez hemen alışırsınız. Asus Zenfone 6, 166,9 mm uzunluğa 84,3 genişliğe ve 9,9 mm kalınlığa sahip. Tüm bu detaylarla beraber sadece 200 gram ağırlığa sahip. Bir phablet ürün için son derece iyi bir ağırlık diyebiliriz. Zira phablet telefonların boyutları büyük olduğundan ağırlıkları da çok olunca elle tutunca kısa bir süre sonra el çabuk yoruluyor. Zenfone 6’da böyle bir sorun yaşamayacaksınız, çünkü sadece 200 gram ağırlığa sahip. Bu hafiflik telefonu biraz da çekici kılıyor doğrusu.


Asus ZenFone 35833887 CES 2014 5182 asus zenfone 6 hands on 03.JPG asus zenfone 6 hands on 09.JPG


Zenfone 6’nın sağ üst tarafından ses yükseltme ve azaltma tuşları bulunuyorken ses tuşlarının hemen altında güç tuşu bulunuyor. Sol üst köşede ise 3,5 mm’lik kulaklık girişi bulunuyor. Cihazın ön tarafı gayet sade görünüyor. Cihazın alt tarafı Lg G3’te olduğu gibi parlak bir görünüme sahip. Arka tarafına baktığımızda Kamera, hemen altında led flaş ve bir altından da Asus logosu bulunuyor. Alt tarafta hoparlör ızgarası bulunuyorken bir üstünde de Intel logusu bulunuyor. Son olarakta şarj etmek ve veri alıp göndermek için Usb girişi alt kısımda orta tarafta bulunuyor. Tasarım detaylarına elimizden geldiğince bakmaya çalıştık. Şimdi isterseniz bir de ekran özelliklerine bakalım.


asus zenfone 6 hands on 06.JPG asus zenfone 6 hands on 05.JPG


Ekran


Asus Zenfone 6’da  inçlik ekran bulunuyor. Bu 6 inçlik ekran 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip. 6 inçlik bir phablet telefon için düşük bir çözünürlük olsa da fiyat – çözünürlük olarak baktığımız zaman gayet ideal duruyor. Bugün 200 dolara doğru dürüst akıllı telefon bulmak bile çok zorken Asus aynı zamanda performansı da yüksek bir phablet üretmiş ve pazara girmiş bir marka olma özelliğinde. Bize kalırsa takdire değer bir başarı. Asus bu ekranda xxx ppi piksel yoğunluğu kullanmış. Zenfone 6’nın ekran parlaklığı ve ZenUI arayüzü ekranın daha canlı ve keskin görünmesini sağlamış. Ekran boyutu 6 inç olsa da kullanılan çözünürlük ekran kalitesini düşürmemiş. Hem bu sayede güç tüketimi azalmış ve bataryanın daha uzun süre dayanması gerçekleşmiş. Gerçi telefonların batarya süreleri genelde aynı oluyor. Yabancı forumlardan okuduğumuz kadarıyla ekran kalitesiyle alakalı henüz olumsuz bir şey okumadık. Yine de telefon elimizde olduğu zaman inceleyip tam olarak anlayabiliriz. Dileriz kısa bir süre içinde daha ayrıntılı incelemek için elimizde olur. Gelelim Asus Zenfone 6’nın donanım ve performans özelliklerine.


asus zenfone 6 hands on 00.JPG asus zenfone 6 hands on bn.JPG


Donanım-Performans


Akıllı telefon incelemelerinde üzerinde en çok durulan kısımlardan bir tanesine geldik. Donanım özellikleri bir cihazın alınabilirliğini en çok etkileyen kısımlardan bir tanesi. Elimizden geldiğince donanım bölümünü daha ayrıntılı anlatmaya çalışacağız. Asus Zenfone 6 Türkiye pazarında ilk olacak bir mobil işlemciyle geliyor. Daha önce Asus tabletlerinde gördüğümüz Intel işlemciler bu kez cep telefonlarında karşımıza çıkacak. Türkiye pazarında ilk defa İntel işlemcili akıllı telefonlar ilk olacağı için beklentilerimiz yüksek diyebiliriz. Zaten Zenfone serisini ayrıcalıklı kılan özelliklerden biriside Türkiye pazarına farklı bir hız katacak Intel işlemcili akıllı telefonlar. Asus Zenfone 6’da Intel Atom Z2580 numaralı 2 ghz hızında çift çekirdekli işlemci kullanılmış. Cihazda 2 gb ram kullanılmış. Zenfone 6’nın donanım performansı hakkında yazacağımız pek bir şey yok. Daha ayrıntılı anlaşılması için AnTuTu Benchmark testlerine bakmak daha iyi olacaktır sanırım. Test sonuçlarında rakiplerine oranla uygun fiyatı ve Intel işlemcisi iyi bir performans gösteriyor. Aşağıdaki görselden daha ayrıntılı inceleyebilirsiniz.


52A4CDB573DB7D11516692A79D186AAB


Kamera


Asus Zenfone 6’nın 13 megapiksel kamerası bulunuyor. Bu kamera Asus’un kamera modlarıyla birleştirildiği takdirde gerçekten harika görüntüler elde edebiliyorsunuz. Özellikle piksel master teknolojisini içinde bulundurduğundan, görüntü kalitesi azımsanmayacak derecede fazla. Bunun da fotoğraf sever kullanıcıların ilgisini çekecek bir kamera olduğunu söyleyebiliriz. Gece çekimlerinde low Light modu sayesinde gece çekimlerinde çok sağlam görüntüler elde edebiliyorsunuz. Böylelikle az önce de belirtiğimiz üzere kamerayı sık kullanan kullanıcıları ilgisini çekmeyi hedeflemiş. Kameramızın video kalitesine gelecek olursak fullHD (1080P) video çekebiliyor. İçinde bulundurduğu birden fazla fonksiyonla profesyonel fotoğraflar çekilebilir. Son olarakta Ön kameramız 2 megapiksel çözünürlüğünde diyerek sonuç bölümüne geçiş yapabiliriz.


image 1400401338 Zenfone 6 cam sample 02 image 1400401337 Zenfone 6 cam sample 01 image 1400401356 Zenfone 6 cam sample 09 image 1400401357 Zenfone 6 cam sample 11 image 1400401356 Zenfone 6 cam sample 08 image 1400401339 Zenfone 6 cam sample 05


Sonuç


Cihazı ayrıntılı olarak inceledik görüldüğü gibi bir phablet için son derece iyi özelliklerle geliyor. Bundan üst modellerde var mı diyorsanız elbette var. Bizleri bu kadar şaşırtan ve ilgimizi çeken detay şu: Özellikler yüksek ve Intel işlemciyle geliyor tüm bunlara rağmen fiyatı sadece 200 dolar olması son derece mükemmel. Bir phablet için çok uygun bir fiyat diyebiliriz. Çünkü rakipleri kendisinden iki yada üç kat fiyatlarla satılıyorken bu kadar uygun fiyata satılması piyasada rekabet ortamı oluşturacak ve böylelikle diğer şirketlerde fiyatlarını aşağıya indirmek zorunda kalacak. Bu da en çok biz kullanıcıların işine yarayacak J Yurt dışı fiyatı 200 dolar olanZenfone 6’nın Türkiye’ki satış fiyatı henüz belli değil sizlerin bir fikri varsa bizimle paylaşmanızı isteriz. Diğer tüm konularda da fikirlerinizi alabiliriz. Başka bir incelemede görüşmek üzere…



Asus Zenfone 6 İnceleme

Yorumlar