Android M Preview 2 [Ön İzleme] Sürümü Yükleme Rehberi #androidcim #android #root #rom




Google firması ile yola çıkan LG firması Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player adında cihazı için yeni bir güncelleme geldi, Android‘in son sürümü olan muhtemel 6.0 sürümlü “M” sürümünün ikinci ön izleme sürümünü duyurdu. Bu gayet stabil ve hızlı çalışan bir rom sürümüdür, bu sürümde bir çok yenilik var aşağıda belirtilmiştir.


Not: Bu sürümü yüklemeniz sorumluluğu kabul etmeniz anlamına gelir, sizin cihazın usb yeri bozuk olabilir ya da bilgisayarınız da sorun olabilir, sağlıklı yükleme yapamayabilirsiniz ama sorumluluk size ait.


Dikkat:


  • LG firması Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player farklı cihazlarda denemeyin. Bozulur = net cevap :)

  • Gerekli gereksiz tüm sistem ve verileri yedekleyin. Silinir.

Gereksinimler:


Adımlar:


  1. Cihazınızı kapatıp bootloader modunda açın ( Ses kısma + Ses açma ve Power açma tuşuna aynı anda basıp açın.) resimdeki gibi…
    android nexus 5 android m
    Lg Nexus 5 Android M sürümü için bootloader

  2. Cihazı USB ile bilgisayarınıza bağlayın.

  3. İndirmiş olduğunuz dosyaları winrar aracılığı ile aynı dizine çıkarın hem fastboot ve adb dosyalarını hemde rom dosyasını aynı yere çıkarın.

  4. Klasördeki flash-all.bat dosyasını ya sağ tık yapıp yönetici olarak çalıştırın yada direk çift tıklayarak yüklenmenin bitmesini bekleyin. Arkanıza yaslanın :)

  5. Aşağıdaki resimdeki gibi tüm dosyalar aynı yerde olacak.


  6. Android m yükleme için nexus 5 cihazına uygun dosyalar
    Android m yükleme için nexus 5 cihazına uygun dosyalar

Belli başlı sorunlar ve çözümleri:


Cihazınız eğer bu işlemi başarılı yapamadı ve cihaz eskisi gibi açıldı ise usb driverleri kontrol edin. Olmadı farklı bir cihazda deneyin ama güncel driverleri indirin. windows 7 olması tercih sebebidir.


#Sürekli RESET


“Cihazı kapatıp bootloader modunda açın ve ardından ses tuşları yardımı ile recovery modunu seçip power tuşu ile girip wipe data factory ve wipe cache factory ile resetleyin ve açılmasını bekleyiniz 10 dk sürebilir.”


#CMD ekranında Kurulum Tamamlanmadı


Eğer belirtilen system dosyaları yüklenmedi ise, tüm klasörü android adın da bir klasöre çıkarıp c:/android adında ki c diskine taşıyın. başlat > çalıştır > cmd yazarak ve sağ tıklayıp yönetici olarak başlatınız. “cd..” ile iki kere “c:/” dizinine erişip daha sonra “cd android” komutu ile c:/android klasörüne erişiniz.


Ardından cihazı yine bootloader moduna alıp aşağıdaki komutları sırasıyla dosya isimlerini manuel girip el ile reset attıktan sonra cihazınız açılmış olacaktır.


  • fastboot flash bootloader <bootloader-dosya adı> img

  • fastboot reboot-bootloader

  • fastboot flash recovery <bootloader-dosya adı>.img

  • fastboot flash boot <bootloader-dosya adı>.img

  • fastboot flash system <bootloader-dosya adı>.img

  • fastboot flash cache <bootloader-dosya adı>.img

  • fastboot reboot

Artık Android M sürümünü kullanabilirsiniz.


 




Android M Preview 2 [Ön İzleme] Sürümü Yükleme Rehberi

Yorumlar